Newbie in Brussels

I’ve taken a step into the unknown and rented shelter in Brussels in the quest for the Holy Grail, a strategy to create a sustainable lifestyle that satisfies and appeals to modern man.IMG_0876

Brussel: realiteter og nyheter på norsk

En av intensjonene bak bloggen min er å fylle et tomrom i blogg-verden. Da jeg søkte opp det som ble foreslått som de 10 beste bloggene om Brussel, var de stort sett på engelsk, og de fleste handlet om mat… Beklager, men uansett hvor gode kaker, øl og kaffe jeg finner (Og de er gode på slikt) kommer jeg ikke til å skrive om det. Her blir det politikk, klima og politikere som står i fokus.

Av og til kommer deler av bloggen til å være tekst oversatt fra engelsk til norsk, da skal jeg prøve å huske å linke til originalen. Det vil mest sannsynlig være hentet fra Europian Greens nettside.

Jeg kommer til å skrive på norsk og engelsk litt om hverandre, men konsekvent bruke engelsk skrivemåte på titler, komiteer etc. Jeg kommer til å skrive fra pressekonferanser her i Brussel, og da kan du stole på at jeg faktisk har vært der. Jeg kommer til å grave i gamle nettsider og prøve å finne de historiske linjene på hvorfor ting skjer. Da skal jeg skal oppgi kilder, men en del ting kommer til å være muntlige innspill jeg får på seminarer, og prat med folk rundt omkring. Derfor skal jeg prøve å holde kalenderen min oppdatert, slik at du kan skjele til hvor jeg får påvirkningen min fra😉 Jeg skal ikke legge skjul på at jeg ikke engang forsøker å være nøytral. Jeg er medlem av Miljøpartiet De Grønne. Jeg er tilhenger av at vi knytter enda sterkere bånd til Europian Greens. Som fjerde største partiet i EU har de klart gjort noe riktig. Jeg kommer til å fokusere på hendelsene jeg mener har betydning for miljø og klima generelt, men også politikk jeg anser som spesielt viktig for Norge.

Hvorfor jeg synes det er viktig å formidle europeiske nyheter på norsk? Kan ikke folk lese nyheter på engelsk, se CNN eller stole på at norske aviser tar opp de viktigste temaene? EU har mange mediakanaler som formidler nyheter av høy kvalitet. Det som åpenbart ikke har prioritert der, er vektlegging av tema som er viktige for Norge. I tillegg har ofte nyhetskanaler et partipolitisk ståsted som ikke er det samme som mitt.

Jeg har i det siste fundert på hva som skjer med media, og er sterkt bekymret. Sport og informasjon om reality-deltagere ser ut til å prioriteres stadig høyere. Flere og flere artikler/filmsnutter inneholder produktplasseringer. Journalistene er i ferd med å sulte ihjel fordi ingen vil betale for artikler som går i dybden. I viktige saker løper norsk media i flokk, og oftere og oftere tar de faktisk feil.

Ambisjonen er å være den norske stemmen som ikke følger flokken, men går min egen kronglete vei her i Brussel. Jeg er newbie, men har en mistanke om at læringskurven kan bli bratt.

 

Legg igjen et svar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s