DEL 3 SIRKULÆR ØKONOMI: Hverken du eller barna dine skal bli forgiftet!

Substitusjon av farlige stoffer

Du har kjøpt nye klær til datteren din, men vet du egentlig hva hvordan klærne er produsert, og hvordan de kan skade henne? Et eksempel, om du kjøper bomull er det en lang rekke med giftstoffer som er tilført for å få dem mykt og strykefritt. Om du ikke kjøper økologisk bomull da. Skal det ikke være trygt å kjøpe barneklær?

Giftige stoffer som påvirker menneskers helse eller skade miljøet, må tas ut av produksjonsprosessen for å sikre at de ikke i det uendelige sirkulerer i den sirkulær økonomiens lukkede sløyfe. Sterke regelverk er nødvendige for å spore og begrense bruken av helse- og miljøfarlige kjemikalier i produkter. REACH-forordningen og RoHS-direktivet må styrkes; føre var-prinsippet bør alltid råde.

Forbrukerrettigheter og informasjon

Du fortjener å vite hva klærne kan gjøre med datteren din. Datteren din fortjener at vi tenker på henne, bryr oss om hva giftstoffene gjør med henne, og miljøet rundt henne. For hun skal leve mye lengre enn oss, i en verden som er i stor endring.

Forbrukernes etterspørsel etter miljøvennlige produkter og tjenester må stimuleres gjennom en politikk som fremmer etterspørselen, tilgjengelighet, kostnader, funksjonalitet og attraktivitet, resirkulering og gjenbruk. Produktene bør utformes slik at de kan repareres og resirkuleres i stedet for å kastes. Perioden for juridisk garanti for alle produkter må utvides og å legge bevisbyrden på forbrukeren må gjøres ulovlig. Tydelig og lettforståelig informasjon om forventet levetid og / eller antall forventede sykluser og / eller kostnad per bruk av produkter skal være offentlig tilgjengelig, samt informasjon for å tillate for reparasjon, gjenbruk, demontering og miljøvennlig resirkulering. Det må også være en plikt for produsenter å holde reservedeler og programvareoppdateringer allment tilgjengelig for, avhengig av type produkt, i minst 10 år. I tillegg til reparasjon, bør resirkulering og gjenbruksordninger bli oppmuntret med fasiliteter tilgjengelig i hele EU området. Videre bør planlagt foreldelse være forbudt, som allerede er tilfelle i Frankrike.

Det som er direkte oversatt står med egen font, slik at det skal være lett å se hva som er oversatt fra  EGP resolusjon om sirkulær økonomi

 

Legg igjen et svar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s