Del 6 Sirkulær Økonomi: Hemmeligheten bak et næringsliv i økologisk balanse!

En liten fugl fortalte meg

Denne  lille filmsnuten som  Miljøstyrelsen og Ellen Macarthur Foundation står bak beskriver næringslivets potensiale i sirkulær økonomi. Den presenterer en ny økonomisk virkelighet som står å tripper etter å slippe til!

Mange drømmer om kapitalismens død, og ser på det som redningen. Jeg tror vi vil erfare at kapitalismen er særs tilpasningsdyktig.  God offentlig styring, veltilpasset lovgivning og et rettsvesen som forhindrer korrupsjon, menneskehandel og miljøforbrytelser er nøkkelen til en et samfunn i økologisk balanse! Sirkulært forbruk og et levedyktig næringsliv har alle muligheter for å gå hånd i hånd!

Avslutning av serien om Sirkulær Økonomi

Jeg velger å avslutte med siste del av resolusjonen fra EGP. Den er ikke spesielt relevant for oss i Norge, men jeg tar den med for ordens skyld. Jeg håper forøvrig vi i Norge er ivrig etter å implementere all miljøvennlig lovgivning med EU, og dermed får litt drahjelp derfra på de områdene vi henger etter!

Full implementering av eksisterende avfalllovgivningen

Implementering av EUs avfallslovgivning som medlemsstatene gjør er for ofte svak. Feil må håndteres. Dette fører ikke bare til mer bærekraft, men skaper også økonomiske fordeler og lokale arbeidsplasser. Vi grønne oppfordrer medlemsstatene til å fullt ut gjennomføre EUs avfallsdirektiver ved første anledning, og gjør de ikke det, oppfordrer vi EU-kommisjonen til å gjøre full bruk av sin myndighet som «vokter av traktatene» for å sikre fullstendig gjennomføring av eksisterende avfallslovgivning fra medlemsstatene side 

Det som er direkte oversatt står med egen font, slik at det skal være lett å se hva som er oversatt fra  EGP resolusjon om sirkulær økonomi

Legg igjen et svar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s