TTIP – forhandlingene har mislyktes!

German Economy Minister Sigmar Gabriel sier at forhandlingene mellom EU og USA for å nå en frihandelsavtale har mislyktes. The fate of EU trade policy hangs on the next four weeks in German politics. skriver  i Politico.

For oss som er mot TTIP var starten på uka veldig bra da vi kunne lese i VG at det blir ingen TTIP-avtale i år der EUs handelskommissær Cecilia Malmström sa at forhandlingene med USA om TTIP ikke vil bli fullført i året. Og Aftenposten:  Ledende politikere i både Tyskland og Frankrike går nå ut og sår tvil om det blir noen avtale mellom EU og USA

Siden man alt i mai kunne lese at den franske presidenten var mot TTIP, var jeg ganske optimistisk til at avtalen med sitt mest katastrofale utfall ikke kom til å bli realisert. Det er likevel store skår i gleden…

TTIP forhandlingene har gitt oss skrekkelige resultater allerede

2 juni 2015 kunne vi lese at bare 18 dager etter den formelle åpningen av TTIP forhandlinger stoppet EU -kommisjonens generalsekretær Catherine Day stoppet EUs kommende forbud mot hormon-forstyrrende kjemikalier , blant annet fordi «De potensielle konsekvensene for den kjemiske industrien og internasjonal handel . »

Da jeg forsøkte å finne ut av alle de gift og sprøytestoffene Mattilsynet har økt grenseverdien på, fikk jeg resultatet du ser på bildet over… De har helt rett «Mange spørsmål reiser seg i en slik stund».

Legg igjen et svar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s