Ulv på tinget

Eller var det kanskje jegere? Jeg var i hvert fall ikke alene da ulvejakt stod på programmet. Det er plass til 130 tilskuere, og det var mer enn halvfullt. Imponerende. Hvor mange som var for, og hvor mange som var mot jakt vites ikke. Publikum var stille som seg hør og bør på Stortinget.

Klima- og miljøminister Vidar Helgesen har ansvaret for forvaltning av ulv og kom med en redegjørelse på hvorfor han ikke kunne la jakta gå sin gang slik man ønsker det over det ganske land. Det skyldes norsk lov og internasjonale forpliktelser. Han forstår vist veldig godt at folk vil felle ulv, og gir løfter om jakt om ulven ikke «ter seg som folk». Vel, akkurat det sa han ikke, men det virket ikke helt som at han syntes ulven skulle kunne oppføre seg som en ulv gjør uten å bli skutt i relativt nær fremtid.

Det haster med å få til en ulvepolitikk som ulven overlever og folk kan leve med. Det har vi ikke per dags dato.

Legg igjen et svar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s