Selvfølgelig er jeg Økofeminist!

Hva annet skulle jeg være liksom? Jeg mener, du kan ikke bare gå rundt å si du er feminist uten å vite hvordan feminist du er, om det ikke bare er for å støtte den såkalte likestillingskampen og slikt. Nesten på samme måte som det å være opptatt av «krig og fred og sån…»

Feminismen er delt opp i et mylder av forskjellige tenkemåter. Den er med andre ord en overordnet isme for mennesker som mener at det å ikke ha penis ikke betyr at du er annenrangs menneske (og knapt nok det, om du spør feil fyr.) Jeg mener at patriarkatet og andre systemer som fremmer eller aksepterer menns dominans over kvinner ikke har livets rett.

I tillegg til å være feminist er jeg også politisk overbevist at kloden bare kan bli et aktuelt sted å overleve om vi gjør drastiske endringer for å stoppe og reversere klimaendringene.

Ikke nok med det, jeg er frekk nok til å mene at dette har en sammenheng, Menns dominans over kvinnen har sammenheng med de samfunnsstrukturene som aksepterer mennesket dominans over naturen. En ideologisk retning som har gått så langt at vi har kommet inn i Antropicen. Menneskets tidsalder. Det er mennesket som har blitt den mest dominerende faktoren for vår tid. Det er vårt ansvar om det går til h* med andre ord.

Og da er jeg økofeminist da, selv om det er en bråte rare tankespinnerier jeg syns er bare tull hos enkelte av økofeministene før meg.

Ha en fin fredag!

Legg igjen et svar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s