Lørdag 8 september: Kvinnesak og miljøsak

Kvinnegruppa Ottar hadde dagsseminar om kvinnefrigjøring og æreskultur. Har du alt steilet på hvem som arrangerte, syns de er litt for hardcore. Det er utrolig mange fordommer som er ute å går mot en organisasjon som har gjort mye for norske kvinner i lang tid. Å tørre å si. «Vi kvinner trenger å snakke sammen alene!» Det er tabu i Norge.

Det er noe fint med å for en gang skyld være i et rom med bare kvinner. Stort sett alltid er det offentlige rom fylt av menn som lytter til menn. Min erfaring er at kvinner oftest er i mindretall. Omtrent ⅓ av folka. Det gjør noe med deg å alltid være på bortebane.

Men en ting gjorde meg litt lei meg. Siden jeg skulle på en demonstrasjon som var enda viktigere for meg, måtte jeg dra.

Utenfor Stortinget stilte folk opp for å vise at de ikke er enig i å bygge 3 rullebane på Gardermoen. Flere organisasjon samlet mot at flya skal bli en enda viktigere del av kollektivtransporten i landets mest befolka område.

Hvorfor bygge flere rullebaner når vi vet det blir høyere antall flyginger?

Folk begynner å forstå tegninga, før rullebanen er bygd, kommer det til å synes hvor absurd det er. Det vil komme spørsmål om hvorfor det ikke i stedet ble bygd ladere til elektriske fly, hurtigtog til Stockholm og København.

Så var det tilbake til kvinnefrigjøring mens jeg strevde med å forstå hvorfor disse folka ikke var sammen. Hvorfor var ikke miljøkvinnene på kvinnefrigjøringseminar og visa versa?

Greit nok at jeg føler meg som den eneste økofeministen i Oslo, men begge temaene er da like viktige? Jeg vet jo godt at jeg ikke er den eneste feministen i miljøbevegelsen. Og jeg er heller ikke den eneste grønne i kvinnebevegelsen…

Uansett, det var et supert seminar, og en vellykka demonstrasjon. Jeg skulle bare ønske jeg hadde fått med meg hele av begge deler…

Legg igjen et svar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s