Bakmennene slipper unna

Vi fikk litt dårlig samvittighet, litt. Enda en gang sjekket vi ikke hva som var i maten, hva den nye buksen våre var laget av og var som egentlig var i den nye dukken til prinsessen. Vi har da ansvaret selv for det vi forbruker? Vi, forbrukerne, fortjener at jorden åpnet seg og vi raste ned i det helvete vi har laget selv. Nja, jeg er slett ikke enig i det. Vel, for å moderere meg litt, den vestlige verden er skyldig. Likevel er vi som enkeltpersoner hjelpeløse i vårt overforbruk. 

Steinalderhjerner og kropper er overhode ikke skapt for å håndtere nåtidens fristelser. Alt fra pølsebua på hjørnet til kronestykker i skattelette. Man lar seg lure. 

Vi er som babyer som sitter usikret i mammas fang, og føler oss trygge. Mens den stygge sannheten er at vi blir brukt som earbag for kyniske skapninger som bare tenker på makt og bunnlinja. 

Klimasaken er dypt alvorlig nå. Vi har rett og slett ikke tid til å ha en surdeigsregjeringen som tenker på bunnlinja til næringslivet før innbyggernes ve og vel. 

Vi sitter fast på togskinnene og ser toget komme. Erna har gjemt bort pengene. For øyeblikket har jeg bare et miljøråd å gi. Begjær varetektsfengsel for denne regjeringa. Få inn en haug med skolebarn og studenter.  Tror de hadde hatt vett til å innføre klimatiltak som feier alt vi har hatt av regjeringer av gulvet. Og som vi alle vet, klimatiltak må vi gjøre mye mer av. Mye mer.

Gi i det minste ungene en lillefinger, med en lillefingeren på rattet får de vel gjort en del? Eller hur? Vi vet alle at forhandlingene er fastlåste, vi vet alle at uvær tar strømmen, og at i potetnorge slutter nødtelefonen å virke etter 8 timer… Når det bare er kulissene som er grønne, skjønner vel alle at idyllen er i ferd med å knuses, eller?

Men bakmennene? Som vanlig er det vanskelig å skille den ene grå dressen fra den andre. 

Legg igjen et svar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s