Hot reisemål? Media på bærtur…

Jeg blir gal av avisoverskrifter som prøver å få meg til å tro at det er en god ide å fly noe som helst sted, verden er faktisk på vei til å bli «hottere» og det er skikkelig dumt faktisk, og ja, det har med fly å gjøre.

Aftenposten prøver å innbille meg om at informasjon om klimaendringer er «spådommer» akkurat som om man kan sidestille en spåkone og klimaforskere.

Schibsted tjener gode penger på klimafientlige annonser, og legger vrangsiden til i sitt valg av overskrifter for å dempe ned klimastoff. i tillegg til at artikler om klima og miljø forsvinner som dugg for solen. De trenger ikke en gang tenke på å prøve å innbille meg at det ikke har med annonsørene å gjøre.

Og det står ikke bedre til andre steder heller dessverre, media må ta litt selvkritikk på hvorfor Norge er verdens 3 største klimafornektere-land. Totalt skammelig at 8 % av Norges befolkning faktisk ikke tror på klimaendringer. Nærmest som om klimaendringer  er et trosspørsmål.

Og om man kun har de største norske avisene som kunnskapskilde skulle man faktisk tro at ja, slik er det faktisk. Man kan  fremdeles regnes som et oppegående, om dog noe konservativt forstokket, og påstå at man ikke har forskningsmessig belegg for å hevde at det finnes klimaendringer og at desse faktisk er menneskeskapt. 

Jeg håper de ansvarlige redaktørene ikke sover de uskyldiges søvn, og formulerer aftenbønnen min slik «tilgi dem ikke, for de vet hva de gjør».

 

 

 

 

 

 

 

 

Legg igjen et svar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s