Når media blir skyggelegger, ikke lyskaster

Medias mektige holder vesentlig informasjon i offentlighetens tussmørke bakgater når medias søkelys konsekvent treffer andre saker enn klima.

Selvfølgelig kan dedikerte folk skrive blogger om klimasaken, dele på SoMe og gjøre det de kan, men det er ikke det som er saken her. Tema her er den bemerkelsesverdige kontinuerlig ignorering fra media fra media som er tema. Mangelen på oppmerksomhet får store konsekvenser. Det er ikke uten grunn media kalles den fjerde statsmakt.

Det største problemet er at saken er så kompleks, det er ikke mulig å informere befolkningen via en artikkel sånn dan og vann. Uten at saken får den mediadekningen som kreves lever folk i lykkelig uvitende om at de er omtrent like trygge som førsteklasse-passasjerene på Titanic. Som vi alle vet satt mange av dem å koste seg på restaurant.

Klima og miljø er den største trusselen verden har møtt på 65 MILLIONER ÅR og media er bare sånn passe interessert. Klimasaken får ikke mange nok klikk i konkurransen med mord og de siste oppdateringen på kjendisfronten.

NAV skandaler fortjener all den oppmerksomheten den kan få, men klimakatastrofen som rammer hele verdens befolkning, og ikke bare norske syke og uføre, blir ikke dekket på en slik måte at folk forstår hva som skjer.

Er det overhode ingen tanker om samfunnsansvar? Faktisk går de langt i motsatt retning, med å tilby god annonseplass til det de godt vet er klimafiendtlig næringsliv. Annonser med overskrifter skapt til å gi et feilaktig bilde.

Nå forstår jeg godt den lunkne interessen for å gå i strupen på norsk næringslivs største maktkonstellasjoner. Likevel, kom i det minste med litt saklig informasjon om hva som skjer i verden. Hvor katastrofalt det er med mangel på politiske løsninger, og ikke minst hvor store konsekvenser dette får.

Legg igjen et svar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s