Øyeblikket vi lever i

Gode aktivister!

Verden holder pusten. Vi lever i en skjebnetid. Vi holder jorden i våre hender, men grepet kjennes ut til å glippe.

Vi må klare å komme oss gjennom de utfordringene vi står i uten å la oss påvirke av at det mørket som ser ut til å råde. Vi må synge varme sanger og gi mange klemmer.

Jeg føler jeg går i motbakke. Noen ganger føles det som om de som burde støttet meg, er de som bremser meg mest. Kanskje det er urettferdig å skrive tanken. Åpenhet er ikke populært overalt. Kanskje fordi sannheten er magisk. Sannheten lukker og åpner dører, den helbreder sår på sjelen og skaper mirakler. Men. Ekte magi koster, og prisen er høy.

Virkeligheten er at det er et vi som kjemper i motbakke. Det er et vi som ikke alltid er lett å se. Og når en dør smeller i trynet ditt, åpnes alltid en ny.

Ta vare på deg selv og andre. Det blåser for hardt i denne miljøverden vi jobber i. Det vi gjør er så viktig! Vi kan likevel ikke drive å ofre hverandre.

Bli god på å feire seire! Bli god på å være raus! Bli god på å forstå kampen andre står i. Ikke minst, bli god til å takle post traumatisk stress. Vi lever med det hver dag. Med nyheter slengt i tryne om verdens undergang, og evig deling av dyrs lidelse, artsutryddelse og hvor mange år vi har igjen i den verden vi kjenner, bærer vi på traumatiserende stress.

For erfarne aktivister er det nesten mer regelen enn unntaket å være traumatisert. PTSD er utbredt. Vi må forstå at vi er i en kamp som koster. Vi har veteraner med samme skader som soldater.

Og så må man jo tenke litt. Man må beskytte seg selv. Man må overleve. Man må erkjenne at man får fiender. Når det gjelder dem som lager mest problemer. Tilgi dem ikke, de vet hva de gjør.

Den var brutal, jeg vet.

Politisk står vi i en skjebnetime, og det er viktig å legge arbeid i å påvirke arbeidet med de nye programmene partiene jobber med.

Jeg ønsker dere en kald vinter, med gode spor. I Virkeligheten er det mer sannsynlig med kalde skuldre og mye søle. Sannheten er vanskelig å finne ut av. Men det blir alltid en vår etter vinteren, og så får man sjekke temperaturen etterhvert…

2 kommentarer

Legg igjen et svar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s