I coronaens tid –

Gode aktivister!

«Hva coronakrisa har med miljø å gjøre?» Skulle vært overskriften. Men så skjønte jeg at nå var ikke tiden for det. Jeg skal forsøke å nå deg uten analyse. At det går an å være alene sammen. Jeg håper du tar en tur i marka. Kanskje vi går forbi hverandre uten å se i denne skjebnetiden. Eller kanskje vi kan møtes. Jeg håper vi kan nå hverandre.

Jeg smaker på ordet miljøkrisepandemi. Og tenker at vår felles fremtid med en miljøkrise ute av kontroll har alt startet. Og noe av det eneste som er sikkert er at vi må takle den sammen, selv om vi er alene.

Folk sier til meg. «Du snakker om fremtiden som om vi ikke har en epidemi». Og tenker sikkert at jeg ikke er realistisk. Jeg på et mentalt sted der jeg takler pandemien med å planlegge for verden etter corona. Kanskje blir det ingenting som normalt igjen. Men jeg «har vært gjennom en vinternatt før» og erfaringsvis karrer man seg opp på bena igjen.

Jeg vet, vi har hatt 150 000 nye arbeidsledige på en uke. Verden slik vi kjenner den eksisterer ikke akkurat nå. Vi tar ikke en kaffe i sentrum. Og du vet kanskje ikke hvordan du skal forsørge deg i fremtiden.

Det er etter coronanens tid miljønorge har sjans til å vise at vi kan stå sammen. At vi klarer å støtte hverandre. At vi egentlig er et.

Sånn for orden skyld, ikke hamstre, men kjøp en blikkboks eller to ekstra bare tilfelle 🙂

Varme tanker til alle dere bra folka der ute.

Legg igjen et svar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s