Aktivisme – Elegant trøbbel?

Heads up! Dette er en miljøblogg, eller i det minste et forsøk på å sette hverdagsliv i miljøperspektiv. Jeg ønsker å oppklare dette med aktivister. Utdype hvor mye kunnskap og vurderinger som ligger bak valget om NVDA.

Har du en jobb du liker? Da er du en av de heldige. På mange måter. Du har klart å trekke et vinnerlodd i kampen om å tjene penger uten å måtte gjøre ting man ikke har lyst til. Og, om du bor i vesten, penger til å leve et behagelig liv. Likevel, hvor mye mening er det i det du gjør?

Jeg skal få frem at alt for mye ressurser blir brukt på forskning, utvikling og bearbeiding av informasjon. Informasjon som er totalt meningsløs i perspektiv av den miljøkatastrofen vi står over for. Det er en av forklaringene på hvorfor det kan være riktig å krysse grenser.

På denne nettsiden kan du lese om min politiske filosofi, og det skinner vel ganske avslørende gjennom at jeg er tilhører den grønne politiske retningen. i EU er partier med grønn retning oftest samlet i EGP, en organisasjon jeg føler sterk tilknyttning til.

Så hvorfor denne hardnakkede påstanden om at du på denne nettsiden kan få informasjon om aktivisme. Den vil komme etterhvert. Grunnen til at bloggen inkluderer en solid dose politikk (Gamle blogger jeg ikke har slettet.) er fordi virksom aktivisme har en klar politisk agenda. Jeg driver ikke med aktivisme for aktivismen sin egen del. Jeg har et budskap jeg ønsker frem.

Mitt engasjement som aktivist har bakgrunn i en overbevisning at politisk endring ikke kommer raskt nok med politisk engasjement alene. Jeg har valgt veien for de få.

Aktivisme på sitt beste er EVV – enkelt, vakkert og virkningsfullt. Altivister transformerer et GBB – godt begrunnet budskap – om til ett bilde alle kan forstå.

For nerder: A = BGG + EVV